Το ξεχωριστό αυτό τριφύλλι πρωτοανακάλυψαν οι Άραβες και το ονόμασαν «πατέρα όλων των τροφών».

Έχει χρησιμοποιηθεί από τους Κινέζους εδώ και χιλιάδες χρόνια για τις πέτρες στα νεφρά, την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο. Το τριφύλλι αυτό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, βιταμίνες Α, Β, D, Ε, C και Κ, χλωροφύλλη, καροτένιο κ.α. Περιέχει οκτώ απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα και είναι χρήσιμο για τη θεραπεία των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, των νεφρών και της ουροδόχου κύστης. Αποτοξινώνει τον οργανισμό και ειδικά το συκώτι, βοηθά την πέψη και την καλύτερη απορρόφηση της τροφής, μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, είναι καλό διουρητικό και καθαρτικό, είναι γαλακταγωγό, δρα κατά της δυσκοιλιότητας, μειώνει την κακή χοληστερίνη χωρίς να επηρεάζει την καλή, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ανακουφίζει από τα συμπτώματα που προκαλούν οι φλεγμονές στις αρθρώσεις και τους μύες. Παραδοσιακά έχει χρησιμοποιηθεί και για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, του διαβήτη, για την αναιμία, για το άσθμα και την αλλεργική ρινίτιδα και φέρεται να είναι ένα καλό διεγερτικό της όρεξης και γενικό τονωτικό. Χρησιμοποιείται και σε περιπτώσεις υποσιτισμού, αδυναμίας και παρατεταμένης ασθένειας.

Loading...
Loading...